לטבעונים ולצמחונים יש מגוון סיבות לאי אכילת בשר, כולל דאגות אתיות, סביבתיות ובריאותיות.
בבשר יש הרבה חלבון, וזה חשוב לתזונה היומית.
יתרונות של אכילת בשר
אכילת בשר היא נושא שנוי במחלוקת בחברה של היום. חלק מהאנשים מאמינים שזו האפשרות הבריאה ביותר עבור הגוף שלנו ואחרים משוכנעים שזה לא בריא ורע לכדור הארץ שלנו. כדי לגלות יותר על כך, עלינו להסתכל על מה יש למומחים לומר בנושא.
בשר מספק לנו חלבון וברזל, שניהם חיוניים לתפקוד תקין של הגוף שלנו. הוא מכיל גם ויטמין B12, המסייע בייצור תאי דם אדומים בגופנו ומסייע בהתפתחות המוח. בבשר יש גם יותר אבץ מאשר בצמחים, וזה חשוב לבריאות המערכת החיסונית ולהילחם בהצטננות או מחלות אחרות.
באתר מתכון בקליק תוכלו למצוא סוגי מתכונים גם בשריים וגם לא.
עם זאת, יש כמה חסרונות באכילת בשר
אחד מהם הוא שהוא יכול להיות גבוה בתכולת שומן רווי, מה שעלול להוביל להשמנה או למחלות לב אם צורכים אותו בצורה מוגזמת לאורך זמן.
יש אנשים שאוכלים בשר ויש אנשים שלא.
זה נושא מאוד שנוי במחלוקת. לאנשים משני הצדדים של הוויכוח יש רגשות עזים לגבי זה.
מתכון לאסאדו ללא עצם הוא מאכל שמקורו בארגנטינה. זהו מאכל פופולרי במדינות רבות באמריקה הלטינית ובארצות הברית. המרכיב העיקרי של המנה הזו הוא בשר בקר, שמתבשל על גריל עם שום ובצל.
כדי להכין את המנה הזו, תזדקק ל:
-2 קילו צלי צ'אק בקר או נתח בקר קשה אחר (כל חתך יתאים)
-1 כף מלח
-1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
-2 כפות שמן זית
-4 שיני שום, קצוצות
-1 בצל, קצוץ דק
-1/4 כוס חומץ יין אדום או חומץ שרי
המילה אסאדו היא ספרדית עבור "ברביקיו". זוהי טכניקת בישול נפוצה בדרום אמריקה, אך היא הותאמה כדי להתאים לטעמים של אזורים שונים. בארגנטינה, פרגוואי ואורוגוואי, אסאדו מורכב בדרך כלל מבשר בקר או כבש שתובל במלח ופלפל, נצלה על גריל או נצלה על אש עצים. כשהבשר מבושל עד לנקודה מסוימת עוטפים אותו בנייר אלומיניום ומניחים לו לנוח לפני שפורסים אותו.
אסאדו הוא מאכל מסורתי בארגנטינה, צ'ילה, פרגוואי ואורוגוואי. הוא מורכב מבשר בקר שמתבשל על גריל על אש גלויה.
בארגנטינה, אסאדו הוא המאכל הלאומי. הוא מבושל באופן מסורתי בתנור עצים הנקרא "פרילה". בצ'ילה, זה נקרא "צ'ורסקו" והוא עשוי בדרך כלל עם בשר בקר או כבש.
בפרגוואי, אסאדו מתייחס לכל סוג של בשר שנצלה או נצלה עם פחמים על אש גלויה.